Madelief Siemons 

Leeftijd: 22 jaar

Omgeving: Arnhem en omgeving


Sinds ik een klein madeliefje ben vind ik het het erg leuk om creatief bezig te zijn. Van schilder- en tekenlessen volgen tot een workshop handlettering: creatief bezig zijn zit in mijn bloed! Ook nu is creatief bezig zijn een belangrijk onderdeel in mijn leven. Ik kwam er tijdens mijn opleiding Communication and Multimedia Design snel achter dat mijn passie ligt bij bij bij het bedenken van probleemoplossende concepten en de visuele uitwerking hiervan. Deze uitwerking kan een logo, folder, Instagram post of iets heel anders zijn. De afwisseling maakt het naar mijn idee juist interessant. Tijdens projecten is dit voor mij het moment om mijn creatieve brein aan de gang te zetten. Van moodboards maken en experimenteren met verschillende materialen tot user testing, niks is voor mij te gek. Sinds mijn stageperiode maak ik graag een afwisseling tussen analoog en digitaal proces. Op die manier zet ik de juiste middelen in op het juiste moment.

Tijdens mijn studie werd ik vaak omschreven  als vrolijk, enthousiast, georganiseerd en eerlijk. Aan het begin van een project start ik graag het project op door middel van een planning. Ik werk graag georganiseerd, zo weet ik precies wat er van mij verwacht wordt. Tijdens projectmomenten ben ik enthousiast en gemotiveerd om het probleem te begrijpen en vervolgens effectief op te lossen.  Door deze opleiding en mijn stageperiode heb ik geleerd om feedback te geven en te ontvangen. Door elkaars mening te delen, kun je sneller tot een oplossing komen. Dit inzicht helpt mij om mezelf te ontwikkelen als ontwerper.

Vanaf 2020  tot zomer 2021 ben ik actief geweest op het platform Fiverr, een plek waar freelancers diensten aan kunnen bieden voor een eerlijke prijs. Op Fiverr bied ik sinds april 2020 logo's en huisstijlgidsen op aanvraag aan. Dit deed ik in eerste instantie omdat ik door COVID-19 geen werk meer had, maar ook omdat ik meer ervaring op wilde doen in de grafische branche. Door stage en mijn opleiding heb ik wel wat ervaring, maar ik wilde dit graag nog wat verder uitbreiden voordat ik het bedrijfsleven mag betreden. Inmiddels lopen de aanvragen binnen en ben ik in mijn vrije tijd bezig met mensen blij maken met ontwerpen die bij hen passen en ik vind het echt super tof om te doen!

In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik de minor Accountable Concepting for Leisure Entertainment gevolgd. Hierbij heb ik mezelf gespecialiseerd in het ontwikkelen van concepten volgens de methode vanuit het boek Accountable conceptdenken. Deze minor draait er vooral om dat je concepten bedenkt die ook toegevoegde waarde hebben, dus ook economische waarde. Dit is iets wat ik nog niet eerder had gehad, maar voor mij wel van belang is om me verder in te verdiepen. Ook heb ik zeker geleerd hoe lang het proces kan duren voordat je een passende conceptnaam, visie, kernwaarden hebt gekozen waarmee jij je vooraf beoogde doel gaat bereiken. Heel erg interessant en zeker een goede aanvulling op mijn eigen opleiding.

Als kers op de taart ben ik sinds eind juni afgestudeerd van de opleiding Communication and Multimedia Design op Avans Hogeschool in Den Bosch! Mijn werk kun je hier verder bekijken: https://expo.cmd-db.nl/werk/detectaal

Momenteel ben ik werkzaam bij Shoot My Food als Grafisch Vormgever waar ik voor verschillende opdrachtgevers binnen de foodbranche mooie dingen mag maken. Dit varieert van een pakkende reels voor op Instagram, een animatie om een opening aan te kondigen tot flyers.

Dit bedrijf moet ik helaas verlaten vanaf april/mei, dus ben ik op zoek naar een leuke, creatieve job in omgeving Arnhem als grafisch vormgever/multimedia vormgever/conceptontwikkelaar. Kun jij bij hierbij verder helpen? Hit me up!


Ik hoop dat je mij een beetje hebt leren kennen op deze manier. Zo niet, voel je vrij om me te contacteren via de contact pagina of via een van onderstaande kanalen.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/madelief-siemons-96176914b/
Instagram: https://www.instagram.com/madeliefsiemons/

Mail: madeliefrenate@hotmail.com

Andere feitjes over mezelf

 Mexicaans eten

Als er iets is waar je mij voor wakker kunt maken is het Mexicaans eten! Van nachos, burritos, enchiladas tot een bowl. Ik vind het leuk om zelf te koken, maar ook om zelf op te eten.

Peer

Mijn hond Peerke, ook wel Peer genoemd is weliswaar een model op Instagram. Op het account @peeriepeer houd ik het account bij met zelfgemaakte foto's.

 Agenda

Wie Madelief denkt, denkt aan planners en agenda's. We zijn onafscheidelijk en je zult me dan ook niet snel zien met mijn agenda. Ik vind het fijn om alles te plannen, zodat ik niks vergeet én om rust te creëren in mijn hoofd.